Programma

23 februari – 20 april

Een tentoonstelling over de invoering van het algemeen kiesrecht in het Oldambt.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat alle mannen in Nederland voor het eerst naar de stembus gingen. Zij hadden eind 1917 het kiesrecht gekregen. Een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen opent het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt een tentoonstelling over de ontwikkeling van het kiesrecht van 1795 tot 1923. U kunt het historisch stembiljet invullen tijdens deze tentoonstelling en uw keuze maken uit vijf opvallende raadsleden die rond de invoering van het algemeen kiesrecht in de volksvertegenwoordiging zaten.

De tentoonstelling is te bezoeken van 23 februari tot 20 april.

 

4 mei

Open Joodse Huizen in Winschoten. Het Cultuurhistorisch Centrum organiseert Open Joodse huizen en Open huizen van Verzet in Winschoten. Er zijn drie verhalen over Winschoter Joden op bijzondere lokaties in de stad. Het overzicht en de flyer kunt u hieronder downloaden. We hopen u te zien.

Informatie Open Joodse Huizen in enWinschoten

Flyer Winschoten OJH2018

 

18 mei

Congres: In Vriesland in de slag.  

In de burcht in Wedde organiseert het CHC Oldambt een symposium over de slag bij Heiligerlee en de beleving van de betrokkenen. Voor meer informatie kunt u terecht op de pagina die we hiervoor hebben gemaakt op deze site.

Slag bij Heiligerlee

 

 

Reacties plaatsen is niet mogelijk.