Over het CHC

Iedere regio heeft zijn eigen schoonheid en is op zijn eigen manier bijzonder. In het Oldambt hebben we het roerige communistische verleden, de rijke ‘champagnejaren’ in de negentiende eeuw, de steeds terugkerende strijd voor onafhankelijkheid en de relatie met het water, die je overal terugziet in het landschap.

Wij van het Cultuurhistorisch Centrum zetten ons in om u als inwoner van het Oldambt te helpen ontdekken hoe bijzonder het hier is. Wij zijn trots op het Oldambt en dat zult u ook zijn als u ziet en hoort wat we allemaal te bieden hebben.

We publiceren boeken, organiseren lezingen, excursies en tentoonstellingen en allerlei andere activiteiten om samen met u van deze rijke geschiedenis te genieten. We vinden het ook heel belangrijk dat het mooie erfgoed bewaard blijft. Daarom zorgen we bijvoorbeeld, in opdracht van de gemeente Oldambt, voor het carillon in Winschoten.

“Elke keer rijd ik het Oldambt binnen over de A7. Ineens vouwt het landschap zich dan open, en op dat moment denk ik steeds: dit is een streek die je met open armen ontvangt. Rechts naast de snelweg ligt een boerderij die mij welkom heet en zegt: ‘Kijk, zo zijn wij hier’. Het landschap vertelt zijn eigen verhaal over de strijd tegen het water en het verschil tussen rijk en arm. De schoonheid van die geschiedenis bindt mij heel erg aan deze plek en maakt mijn werk zo leuk. Ik wil mijn plezier met anderen delen. Als je weet waar je moet kijken, zie je zoveel oude schoonheid… Iedere regio is bijzonder, maar het Oldambt is speciaal voor mij.

Ik zou dit werk niet kunnen doen zonder de vrijwilligers die deze passie met mij delen. Zij ondersteunen op alle mogelijke manieren de doelen van het centrum.”

Marianne Kruijswijk, historicus en archivaris en directeur

websiteportret tijdelijk 1

 

Waar:             Gassingel 18

Open:             Dinsdag- tot en met vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Telefoon:        06 124 618 49

 

Het bestuur van de Stichting Geschiedschrijving

  • De heer J. Timmer (voorzitter)
  • De heer H. Hilarides (penningmeester
  • De heer D. Bos (secretaris)

De raad van toezicht:

  • Mevrouw dr. E. Bulder
  • De heer  drs. G. Beukema
  • De heer drs. J. Groenbroek

Informatie:

Reacties plaatsen is niet mogelijk.