In de kijker

Op deze pagina willen we u kennis laten maken met het CHC door wat anderen over ons schrijven of van ons laten zien.

 Over de tentoonstelling van 9 september tot 16 december 2017

 

Dagblad van het Noorden: Ode aan de zilveren beiaardier

Zoals inmiddels bij velen bekend, beheert het Cultuurhistorisch Centrum het carillon voor de gemeente. Op 3 juli vierde de beiaardier Adolph Rots zijn 25jarig jubileum. We verrasten hem met een mooi feest, waarover een verslag verscheen in de krant.

“Over het algemeen zijn er maar weinig van die oplettende luisteraars. Voorbijgangers roepen elkaar, kinderen huilen, auto’s toeteren en brommertjes knetteren. Maar gisteren zat de tuin van het Cultuurhistorisch Centrum (CHC) aan de Johan Modastraat vol met luisterend publiek. Het CHC betaalt sinds vorig jaar de vergoeding van Adolph Rots voor zijn carillonspel. Het had in het geheim familie, vrienden en bekenden van Rots uitgenodigd om  het jubileum luister bij te zetten.

&

“In het CHC werden Rots en zijn gasten vervolgens toegesproken door onder anderen voorzitter Jan Timmer van de stichting Geschiedschrijving Oldambt en wethouder Ricky van den Aker. Timmer maakte van de gelegenheid gebruik om de gemeente er nog eens flink van langs te geven dat ze nauwelijk geld heeft voor het behoud van het carillon. ‘Het is warm, maar nu krijg ik het nog warmer’, bekende van den Aker.”

De middag eindigde met een gezellige borrel ter ere van de beiaardier.

 

In deze filmpjes kunt u een paar voorbeelden van projecten zien:

Het Wandelaarskunstwerk tijdens de Tocht om de Noord 2013:

Verzetsbeweging Blauwe Schuit

 

Bij het lustrum in 2013 verscheen in Het Streekblad:

“Het CHC kan terugkijken op een vijfjarig dienstverband waarbij allerlei activiteiten werden georganiseerd en waarin menig publicatie werd gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de beide publicaties in de Oldambt Historische Reeks over Klooster reizen en de postume waardering voor de Nieuw-Scheemder dichter Berend Koning. Verder werd er aan tal van andere boeken meegewerkt zoals de Canon van het Oldambt of recentelijk Beleefd aanbevelend over de in 1889 in Middelbert geboren architect Jan Kruijer die met name in de Pekela’s en Winschoten actief is geweest. Streekarchivaris Marianne Kruijswijk, die vanaf het prille begin in 2008 aanwezig was, is de spin in het web van het CHC. Haar handtekening blijkt ook weer uit het uitgebreide lustrumprogramma.”

Open Monumentendag

Reacties plaatsen is niet mogelijk.