D.S. Hovinga

Luisteren naar het Land

neemt je mee in de bevlogen dichtkunst van Derk Sibolt Hovinga (Oostwold 1909-1990), overtuigd schrijver in het Oldambts. Zijn poëzie laat deze Nedersaksische taal zingen door diepzinnige eenvoud, muzikaliteit en soms ook luchtige speelsheid. Natuur, innerlijke drang, stilte en mysterie zijn terugkerende thema’s waarmee hij je in zijn weidse land laat wonen.

 

Derk Sibolt Hovinga beschreven en bezongen

Historicus Marianne Kruijswijk is in zijn archief gedoken met de vraag hoe de gedichten tot stand gekomen zijn. Met haar heldere uiteenzetting geeft ze een uniek inzicht in Hovinga’s schrijverschap. De inhoud van zijn gedichten wordt verder ontsloten door een zorgvuldig gekozen selectie met een mooie vertaling in het Nederlands.

Componisten Berny Jansema, Hero Wouters en Bianca Holst hebben zich door zijn teksten laten inspireren tot muziekstukken in een grote verscheidenheid aan stijlen. Via koor, singer-songwriter, klassiek en modern, electronisch, pop en zelfs rap komt zijn taal tot leven. Download hier informatie over muziekstukken en artiesten.

Fotograaf Jep Riedstra leverde de prachtige landschapsfoto’s en Kitty van der Klugt verzorgde de opmaak van het boek. 

Luisteren naar het land (114 pag.) is de 5e in Oldambt Historische Reeks. Het boek (incl. cd)  kost € 15,00 en is te koop bij:

  • het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt in Scheemda; stuur een email met uw adresgegevens naar chcoldambt@gmail.com , en maak € 19,-  over naar IBAN NL 87 ABN A 05 208 14 886 t.n.v. St. Geschiedschrijving Oldambt o.v.v. boek Hovinga, u krijgt het boek dan thuisgestuurd (bedrag is incl. verzendkosten)
  • Bruna Nieborg in Winschoten
  • Primera Scheemda
  • De Boukenkist in Scheemda (bestellen)
  • Boekhandel Godert Walter, Oude Ebbingestraat 53, Groningen

Reacties plaatsen is niet mogelijk.