Carillon

Bericht van de beiaardier

Op 10 en 17 juni (Open Torendag en Torenstraatdag) kon u een verzoek indienen voor een melodie (dit heet een versteek) op de speeltrommel. Diverse melodieën werden voorgesteld en drie daarvan kon ik zo omwerken dat ze op de trommel konden. Andere melodieën hadden tonen die te vaak herhaald werden, of het liedje werd onherkenbaar. Deze liedjes hebben het helaas niet gehaald.

Omdat ik op het hele uur nog een lied miste – die op het hele uur mag ook iets langer duren – heeft de beiaardier de keuze gemaakt om het Lutherlied “Ein feste burg” te bewerken. Dit om te herdenken dat dit jaar precies 500 jaar geleden de reformatie is begonnen, die ons land zo veranderd heeft.

1 juli is de trommel verstoken en nu zijn de melodieën als volgt:

Op het hele uur: Het Lutherlied “Een vaste burcht is onze God”

Om kwart over: een zin uit Mien Toentje, Ede Staal. Dit is een verzoek van Mw. Sikkema-Gouda. Zij zegt hierover: ”Hou van liedjes van Ede Staal en van in de tuin werken.”

Op het halve uur: “You are the sunshine of my life”, van Stevie Wonder. Mw. Koettnitz vraag dit lied aan, want “Dit is het lied van mijn man en mij, hier hebben we op gedanst op ons huwelijk.”

Om kwart voor: “Blackbird” van The Beatles. Mw. Klijnstra heeft dit liedje voorgesteld, omdat het een mooi en simpel liedje is, heel gevoelig.

Reacties plaatsen is niet mogelijk.