Verhuizen

Sinds september 2006 heeft het Cultuurhistorisch Centrum in de bibliotheek aan de Johan Modastraat gezeten. We begonnen in de oude schoolbieb op het vierde niveau. Toen de bibliotheek naar de Klinker verhuisde en daar voor ons geen ruimte bleek te zijn, verhuisden we naar beneden. Daar hebben we mooie projecten kunnen doen, met als een van de hoogtepunten de tentoonstelling Oldambtster Vrouwen.

Er was het een en ander aan te merken op het gebouw. Er was zo weinig daglicht dat we altijd de tl-buizen aan moesten hebben. De verwarming was niet sterk genoeg voor de grote ruimte. Het is nogal een verschil of iemand met zijn of haar jas aan wat boeken komt lenen, of langdurig stil zit te lezen of te werken. Op het eerste was het gebouw natuurlijk berekend. Het was geen kantoor.

En dan… het gebouw was oud en ooit vreemd ontworpen. Regenwaterafvoer binnen het gebouw zorgde regelmatig voor overstromingen. De vloer linoleumvloer begon te verkruimelen. Dat zegt toch wat. De mensen die me zeiden dat het toch jammer was dat het gebouw weg zou gaan, kon ik alleen maar eerlijk zeggen dat het een moeilijk pand was en dat wij blij waren dat we weg konden.

Er waren ook voordelen, we moeten eerlijk zijn: in de warme zomers van de laatste jaren bleef het gebouw heel koel en er was een tuin.

Maar nu zitten we in de voormalige huisartsenpost in het Lucasziekenhuis. Daar kunnen we een hele lijst mooie dingen over zeggen. Om te beginnen: DAGLICHT! Wat een verademing is dat! Groter ramen die ook nog eens open kunnen. En genoeg ruimte voor kantoren en opslag, een echte keuken een prachtige centrale ruimte die we op verschillende manieren kunnen indelen. Dat laatste is voor de tentoonstellingen natuurlijk heel handig. We hebben nu een aparte studiezaal waar u hartelijk welkom bent. Er is een duidelijke zichtbare ingang en zelfs ruimte voor een winkel en erfgoedinformatiepunt.

We zijn er ruimschoots op vooruit gegaan. De komende weken zijn nog gevuld met verf, plamuur, behang, boormachines en hamers en spijkers. Eind februari kunt u komen kijken. Daar zullen we nog meer over bekend maken. Nu laat is het eerst bij ons verhaal van grote tevredenheid over onze nieuwe ruimte. Binnenkort kunt u het met eigen ogen zien.

Tot gauw!

Reacties plaatsen is niet mogelijk.